Postoperativ informasjon - Tannlege vagel

Postoperativ informasjon til pasienter etter kirurgiske inngrep i munnhulen

  1. Unngå anstrengende aktiviteter resten av dagen. Eksempler på dette kan være trening og hardt husarbeid, eller andre aktiviteter som får pulsen til å øke betraktelig.
  1. Det er viktig å ikke skylle, drikke, spise eller røyke de første to til tre timene etter inngrepet.
  1. Det er viktig å drikke rikelig og ha et sunt kosthold de tre første dagene etter det kirurgiske inngrepet. Det kan være nødvendig å ta kosttilskudd om en ikke klarer å spise som normalt.
  1. Unngå å trekke i lepper og kinn eller trykke på huden over såret. Dette kan føre til at stingene blir løse, noe som er ugunstig for resultatet av behandlingen.
  1. Litt siving av blod fra sårstedet er normalt samme dagen som inngrepet er utført. Noe hevelse og misfarging av ansiktshuden kan også oppleves. Dette er forbigående og vil forsvinne etter noen dager. Ubehaget etter inngrepet er vanligvis minimalt, men sårstedet kan være ømt. Det er derfor viktig at du følger det regimet med medikamenter som du har fått.
  1. Oppleves likevel et betydningsfullt ubehag etter inngrepet, kan en ispose legges på ansiktet rett over stedet hvor operasjonen er utført. Denne ligger på i 20 minutter og tas av i 20 minutter alternerende i tre til fire timer etter inngrepet.
  1. Stingene som er satt må fjernes for å sikre at såret gror. Du vil få en timeavtale til dette som det er viktig at du møter på til avtalt tid. Som oftest skjer dette etter to til syv dager.
  1. Skyll munnen med en spiseskje (15 ml) Corsodyl munnskyllevæske (klorhexidin) morgen og kveld etter tannpuss i syv dager etter inngrepet. Tannpussen utføres normalt der inngrepet ikke berører.
  1. Hvis det er behov for ytterligere oppfølging, setter vi opp en ny time til deg.
  1. Dersom det oppstår komplikasjoner, ikke nøl med å kontakte oss.

Utskriftsvennlig versjon